Vivex thuisverpleging logo
phone.png

intake gesprek?

0479 63 31 71

Categorieën
thuisverpleging

Hoeveel kost thuisverpleging? En wat is het derdebetalerssysteem? Vivex legt het uit!

Ben je geïnspireerd geraakt door ons artikel Wat is thuisverpleging en wil je meer weten over de kosten die eraan verbonden zijn? Vivex werkt met het derdebetalerssysteem. Wij worden rechtstreeks betaald door de sociale zekerheid. Hierdoor hoef je geen grote bedragen voor te schieten. Je betaalt bij ons ook geen remgeld. Eenvoudig en praktisch!

Wat is het derdebetalerssysteem?

Het derdebetalerssysteem zorgt ervoor dat de patiënt de kost voor de verstrekte zorgen niet moet voorschieten. De zorgverlener (arts, verpleegkundige, kinesist, …) wordt rechtstreeks betaald door de sociale zekerheid.  

Voor wie is het derdebetalersysteem?

Het derdebetalerssysteem is er voor iedereen die aangesloten is bij de sociale zekerheid, hetzij via het ziekenfonds, hetzij via de Hulpkas voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (HZIV).

Hoe geniet je van het derdebetalerssysteem?

Je hoeft hiervoor niks speciaals te doen, m.a.w. er zijn geen bijkomende formaliteiten of attesten nodig.

Wat betaalt de patiënt wel binnen het derdebetalerssysteem?

Er zijn twee scenario’s:

  • Als je zorgverlener de tarievenakkoorden met de ziekenfondsen aanvaardt, dan is hij geconventioneerd en hanteert hij de basishonoraria.
  • Als je zorgverlener deze akkoorden niet aanvaardt, is hij niet-geconventioneerd en kan hij zijn eigen honoraria hanteren die hoger kunnen liggen dan de basishonoraria.

Het bedrag dat de sociale zekerheid terugbetaalt is hetzelfde, of je zorgverlener nu geconventioneerd is of niet. Dit betekent dat jij de ereloonsupplementen die een niet-geconventioneerde zorgverlener aanrekent, volledig zelf betaalt.

Goed om weten! Vivex is een geconventioneerde praktijk voor thuisverpleging. Je betaalt bij ons geen remgeld en geen extra erelonen. Ontdek hier hoe je thuisverpleging kunt aanvragen.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.